Reševanje podatkov

Reševanje podatkov

Ukvarjamo se s profesionalnim reševanjem podatkov iz vseh vrst medijev, analizo, zaščito in forenzičnim preiskovanjem diskovnih polji.

Reševanje je hitro, strokovno, kvalitetno in z garancijo na spoštovanje zasebnosti.

Svetujemo vam o varnosti in zaščiti podatkov ter vzdrževanju arhiviranih podatkov. Podatki imajo največjo vrednost, zato je ravnaje z njimi ključnega pomena za uspeh tako v poslovnem kot tudi v zasebnem življenju.

Nasveti, ki jih moramo upoštevati pri okvari trdega diska

  • Najpomembneje je, da na poškodovani disk ne zapisujemo ničesar. S tem zavarujemo integriteto poškodovanega diska. Ker ne želimo prepisati podatkov.
  • Ne tresi poškodovanega diska, da se prepreči nadaljnje fizične poškodbe diska. Trdi disk lahko utrpi nadaljnje poškodbe zaradi mehanskih okvar, kot so uničena glava ali napake v motorju, kar privede do dodatnih izgub podatkov.
  • Ne odpiraj okvarjenega diska. Prah, ki bi se nabral na površini diska, bi lahko povzročil nadaljnje okvare notranjih plasti diska.
  • Ne hrani obnovljenih podatkov na originalnem disku, ko uporabljaš program za obnovo podatkov za obnavljanje zbrisanih oziroma izgubljenih datotek.